Den gamle mand og bjerget.

Sammen med Anne Kyster, Christian Fløjgaard og Martin Lübecker er jeg et smut i Norge, for at få del i de voldsomme mængder sne der falder på Vestlandet. Vi er nu kommet til Geiranger som er på UNESCOs liste over nuturarv. Her bor vi lige ned til fjorden, hvor vi fanger friske fisk til stegepanden.
Inden vi kom her, boede vi på Hotel Alexandra i Loen ved foden af Skåla. Med sine 1848 meter er Skåla ikke Norges højeste bjerg, men med sin placering ved fjorden, har det Norges højeste konstante stigning.
Tirsdag gjorde vi vores forsøg på at bestige det legendariske bjerg og frem for alt kører på ski ned i nogle af de flotteste omgivelser man kan forestille sig.
Vores guide Inger Elin, fra Stryns Turistkontor ledte os de første 600 højdemeter op, gennem skoven. Da vi nåede sneen, tog vi skiene og støvlerne af rygsækkene og fortsatte på dem. Det var en sindsyg hård opstigning og efter 6,5 times kamp mod bjerget, kulden og blæsten og flere fysiske kriser nåede vi toppen og tårnet som står deroppe højt over fjorden. Jublen og glæden ville ingen ende tage og der blev uddelt high fives og krammere til højre og venstre.
Efter en fantastisk tur ned, var vi helt færdige, men enige om at det var den største og mest unikke oplevelse, vi nogensinde har haft på ski…

Kampen mod bjerget
Udsigten fra tårnet

Supernedfart 15. maj

Nogle var mere trætte end andre efter turen

Share This:

Video fra Gastein

For at dokumentere de gode forhold vi havde under vores ophold hos Thomas, har jeg forsøgt mig med videoredigering. Det er ikke noget jeg på nogen måde er hjemme i, men synes da at resultatet er nogenlunde… Om ikke andet er musikken en rigtig 80’er-klassiker, som de fleste sikkert har glemt.

Share This: