Foto i svenske Brant

“Danmarks stolthed, Morten Agersnap”. Fotograf og forfatter, Martin Söderqvist lægger ikke fingre imellem i retorikken! Nu er han jo også en god ven… så det manglede bare.
Sammen var vi sidste år på en super tur til Washington State og Martin leverede artiklen til det svenske Outdoormagasin, Brant. Det er nok mest mig der er stolt, ihvertfald er det overraskende at de valgte et billede af mig, oven i købet et dobbeltopslag og artiklens bærende, når man ser hvad der ellers blev skudt af billeder på turen, både af Martin Webrant og Joakim Croy.
Sjovt nok gav Martin udtryk for at det var et superbillede, i det øjeblik han havde snuppet det. Jeg havde faktisk glemt det, men blev glædeligt overrasket da Martin sendte en mms af artiklen.
Bladet kan købes hos alle svenske bladpushere og det er en fed artikel Martin har skrevet. Helt klart, værd en tur til Sverige 🙂

Share This:

Nedsneet

Snevejr i Akakura Onsen (M. Agersnap)

Næste morgen var der faldet mere end en meter sne. Alt var begravet i den lette puddersne. Det må være japanerne der har opfundet fjernbetjent billås med lyd. Ellers ville de ikke have en… nå ja …kinamand chance for at finde deres biler dagen efter et snefald. Vi stod ved liften kl 9, blot for at konstatere at de havde udskudt åbningen. En meter nysne giver lavinefare på de stejleste pister og derfor skulle vi vente på at der blev sikret.
Alle de fede steder var faktisk lukket til over middag, så vi slappede lidt af og tog en brunch med kaffe og kage bagefter. Da den sorte piste ved lift 22 åbnede ved halv et-tiden, var vi nogle af de første deroppe. Skipatruljen var der også. De smilede alle sammen, også ham der rev i vores liftkort dagen før. De lavede fagter der indikerede at der var masser af faceshots og snowjobs.
Sneen lå så høj at vi skulle straight line den sorte piste, for at holde farten høj nok til at nå ned til liften. Igen måtte vi takke snowboarderne for at lægge de første spor, så vi kunne følge dem på de fladeste partier i skovene.
Om aftenen var vi til Australia Day på Winsor Hotel. Der var japansk trommeopvisning som underholdning. Det var ret vildt. Masterdrummeren gav den fuld gas og at han kunne klare tempoet i 3 kvarter var helt vildt. Vi spiste med det newzeelandske selskab. De fortalte at de på deres mange ture i Japan, aldrig havde oplevet så meget sne som i Seki Onsen!
Deres fotograf Camilla Stoddard har ellers været med på tilblivelsen af Snow Japan som er en bibel for pudderhungrende sjæle der skal til Japan.
Going Deep under (M. Zahle)

Share This:

Pillows og mere pudder

Umuligt arbejde (M. Agersnap)

Da vi stod op kl. 7 var der noget så sjældent som solskin. På en noget spinkel stige på bygningen ved siden af stod en japaner og forsøgte at bane sig vej op på det snedækkede tag i 10meters højde. Det så vanvittigt ud.
Ved morgenmaden fortalte de at der ville komme et nyt snevejr ind og at der skulle falde mindst 1meter de næste 24 timer. Desuden så det ud til at forsætte så langt man kunne se ind i fremtiden.
Vi fik en fantastisk dag. Vi kørte det meste af dagen ved lift 17.  Liften går op langs en ”ridge” og på begge sider er der noget weltklasse skiløb. Underligt nok var der ikke mange der havde kørt her de første dage. Især skiers left var vildt. Vi kørte den stejle side ned i en slugt i sne der føg over hovedet på os.
Når man kører op med liften, kan man se et stort område oversået med pillows til venstre. Jeg havde udset en linje som så overkommelig ud. Da jeg kom derop var den større og stejlere end jeg havde forstillet mig. Jeg fik også noget mere fart på end forventet og den nederste pillow fløj jeg bare henover. Landingen kunne ikke være blødere og farten blev hurtigt taget af. Sådan et underlag skulle man have alle steder!
De sidste ture kørte vi ned af pisten, skiers left for liften. Og drejede ind i skoven et lille stykke nede. Her kunne vi køre ud på endnu en ridge hvor ingen havde kørt. Dette var måske turens bedste run. Vi nåede tilbage til liften for at køre nogle sving under den.
På den sidste tur holdt jeg lidt højde, op til et lavinehegn. Da jeg stod oven for det så jeg en gut i rød jakke nede på pisten. Han vinkede til mig. Jeg tænkte han måtte forveksle mig med en anden, men vinkede høfligt igen, inden jeg droppede lavinehegnet og kørte ned i den urørte sne under liften.
Vi havde hørt at skipatruljen i Myokoområdet ikke tog sig af hvor man kørte, men den vinkende japaner, viste sig at være en skipatrulje og han var ikke helt tilfreds med mit linjevalg. Han var ikke sur… bare skuffet. Udfaldet var at han rykkede hjørnet af vores liftkort og gjorde klart at det blev konfiskeret hvis vi overtrådte reglerne igen. Efter en lille sludder, hvor vi viste ham vores lavinebippere, blev han nu helt menneskelig og gav os lov til at køre hvor vi ville, bare ikke lige under liften! De er nu flinke, de japanere.
I løbet af dagen var det begyndt at sne og det var stærkt tiltagende.
Japanske “pillows” (M. Zahle)

Share This:

Akakura Kanko

Von Zahle giver gazzz (M. Agersnap)

Home sweet home… Selv om vi kun havde kørt en dag i Akakura, føltes det lidt som at komme hjem til noget kendt, efter eventyret i Seki Onsen.
Vi havde kørt stederne tidligere og vidste hvor der kunne være godt. Samtidig følte jeg mig efterhånden godt kørende.
Skoven højest oppe i Akakura Kanko-området er stedet kun de færreste tør drømme om. Der er god hældning og flere træklædte slugter man kan køre i. Vi brugte dagen ved lift 22 som er områdets øverste. Skiers left er der en god slugt man kan køre ned i. Man holder højde så langt man gider. Herefter er det bare at pege spidserne nedad. I bunden kan man følge slugten tilbage til pisten. Der er godt fald, masser af pillows og skiløb til flere dage.
Vi sluttede som sædvanlig dagen af med en onsen. Det er fedt at komme ind fra kulden og sidde i mineralholdigt, 47 grader varmt vand som er pumpet op fra jordens indre. Morten blev helt afhængig af det… han var både i morgenonsen og eftermiddagsonsen hver dag. 
Kreativt foto af Agersnap (M. Zahle)

Share This: