Video fra Telemarkfestivalen

Chrcas

Da jeg var i Hemsedal, før jul, blev der optaget lidt gopro. Det har jeg sat sammen til et lille edit. Der er på ingen måde tale om et super Red Bull edit, men det viser frem for alt de gode forhold og hvor ringe jeg er på telemarkski. Jeg har lavet klippet med mig, med lidt zoom og i slow, så dem der går op i fejlretning og den slags, bedre kan boltre sig. For mig handler det også om fejlretning, men allermest om at have det sjovt. Det havde jeg og det havde dem der kiggede på også:)

Telemark from Morten Agersnap on Vimeo.

Share This:

Festlige dage i Hemsedal.

Så er vi hjemme igen efter 6 forrygende dage i Norge. Telemarkere er fantastiske mennesker, der selv om de har både løs hæl og også en skrue løs lørdag aften, faktisk er nemme at holde ud.
Selve festivalen løber fra onsdag aften til søndag og giver god mulighed for 4-5 dage på ski. Man bliver indlogeret i 12-mandshytter og der er fælles husholdning. I vores hytte var der overflod af mad og godt humør og der blev dannet nye gode venskaber af den slags, man oplever i skimiljøet, hvor man i skiløbet, har et fælles samlingspunkt som slår alt andet.
Selvom vi havde et par dage mere end de andre, føltes det slet ikke som nok. Både lørdag og søndag blev fantastiske skidage, hvor hvert et minut blev brugt effektivt på de lækre pister i den frostklare luft og heldigvis, var det jo kun den første af mange ture i en ny sæson, som helt sikkert bliver en uforglemmelig en af slagsen.
Søndag eftermiddag kørte vi, i Rolfs langtrækkende Skoda, retur mod Oslo og Stena Saga. Rolf var ham, som i første omgang inviterede mig med til festivalen og det var også ham som transporterede mig sikkert frem og tilbage. Tak for det og på gensyn.

Chrcas
Anders og Casper fra “min” hytte 33, giver gas.
IMAG0558
The Chauffeur

 

Share This:

Pudder i Hemsedal

IMG_20151211_105717_019

POOOOOW… Næsten 20 dejlige cm. nysne fra morgenstunden. Oven i købet var det føget sammen, så man kunne finde lommer og hang (som på billedet) hvor der lå 60-70 cm.
Fik flere gange first tracks, selvom jeg kæmper med 570 telemarkere og en masse svenskere. Rigtigt dyb sne var der i lille Matterhorn, hvor dagens sidste puddersving blev slået, inden afterski på Skarsnuten. Sæsonens suverænt bedste dag, so far.

 

Share This:

Sæsonen er skudt igang.

Sammen med Rolf Duedahl, er jeg på vej til Hemsedal, for at deltage i Telemarkfestivalen. Vi ankom med færgen kl. 7.30 til Oslo og skulle finde på noget at fordrive tiden med.
En sms: ”er du hjemme?” blev skudt af til Christoffer Hove. Christoffer en god ven, som har egen lift, snowpark, to pistemaskiner og en helt masse andre seje maskiner.
”Jep. Men vi har kun nogle rails og den lille lift i gang”. Kl. 9.30 efter kaffe og chokoladeboller på Statoil, rullede vi ind på parkeringspladsen nedenfor Ringkollen Parken.
Christoffer bød på kaffe og hygge i den lille varmestue og fortalte om vinterens mange planer og events på bakken. Jeg kender ikke andre, som har så positivt et sind og så mange fede visioner og som bare lever det hele ud.
Efter kaffen fandt vi skiene frem og kørte lidt i den lille park, sammen med Hoves to ansatte, Morten og Martin, på henholdsvis twin tip og board.
Det var super, at få gang i benene i gode rammer, så vi er klar til Hemsedal resten af ugen. Dagens absolutte højdepunkt var, da Christoffer fandt et par ski i lifthuset og joinede. Med titel som Danmarks mr. Snowboard, var det lidt sensationelt, at se ham tonse rundt på ski. Støvlerne var godt nok alt for store, men til gengæld var skiene alt for korte, så det passede alt i alt godt nok.

 

Vejret ydede ikke Ringkollen retfærdighed, men det er utroligt hvad en lille lift, en klat sne og godt selskab kan gøre. Det var den helt rigtige måde at starte en ny sæson på.
IMG_2810 IMG_2843 IMG_2873 IMG_2895 IMG_2917 IMG_2936 IMG_2939 IMG_2947 IMG_2954 IMG_2956

Share This:

Ny sæson, nyt grej og ny hjemmeside.

På mandag sker det. Sammen med Rolf Duedahl tager jeg til Hemsedal, for at hænge ud med den samlede danske telemarkelite og bredde. Det kunne være fedt, at stable et nyt telemark DM på benene og måske puste lidt liv i deres instruktørkursus!? Selv om jeg nok vælger at holde hælen fast plantet i markerbindingen, bliver det sikkert fedt og inspirerende.
Allerede for 14 dage siden, tog jeg dog hul på sæsonen, mentalt. Der fik jeg en stor kasse fra verdens bedste tøjpusher, Kurt Andreassen, fra Peak Performance. Igen i år synes jeg Heli Gravity-sættet er federe end ever. mellemlag, baselayer, t-shirts og huer, var der også med i kassen. Lille-juleaften har fået ny betydning – på den fede måde. Det blev også til et besøg hos Skizma, så inden længe kommer der også nye Dalbellos på fødderne og nogle lækre Völkl-plader at shredde på – som man siger.
Forventningens glæde fik også sat gang i mit hjemmesideprojekt. Jeg har længe leget med tanken om at forevige mine mange artikler på en side, så de ikke kun bliver mølædt eller brugt til optænding rundt om i landet. Der er efterhånden meget indhold at lægge op, så det bliver en fed side. Følg med og se eller gense, de mange historier og fede billeder, her:

steep.dk

Som lidt inspiration, kommer der lige lidt af de seje billeder fra nogle af artiklerne her:

Fonna. Foto: Troels Iversen

Presena. Foto: Nikolaj Jungersen

Martin Schøber i Kagura. Foto: Klaus Elmer

Planerne for den nye sæson, er også ved at tage form. Det kan (igen) blive en rigtig fed en af slagsen, hvor der forhåbentlig kommer masser af pudder under skispidserne.

Der bliver i hvert fald masser af spændende ting at blogge om, så følg med her på bloggen.
Med håb om masser pudder til jer alle…

Share This: