Europas sidste pudder?

Vi tog efter flere anbefalinger til Arolla, hvor vi boede på et fantastisk gammelt bjerghotel, Kurhaus fra 1896. Huset er bygget i granit og væggene er metertykke. Det betyder at døren til vores værelse er et godt stykke inde i væggen. Døren har desuden en gammeldags hasp… super cool.

Arolla ligger i bunden af den ”oversete” dal, Val d’Hèrens. Med en beliggenhed 2000 meter oppe er der normalt god sne heroppe i januar. Men med den underlige vinter og manglen på sne alle vegne, turde vi ikke håbe.

Arollas liftsystem består af 6 ældgamle træklifte. Tager man de to længste, kommer man op i 3000 meters højde! Allerede i den første lift, under trægrænsen, testede jeg lige sneen i kanten af liftsporet. Staven forsvandt let ned i det. Det kunne næsten ikke passe. Vi havde efterhånden vænnet os til betonsne. Men det viste sig, at alle steder, som ikke havde ligget direkte i eftermiddagssolen, var der fantastisk dejligt, løst puddersne.

Vi fandt masser af steder, hvor der ikke var kørt og afsluttede, med at hike op til Pas de Chèvres. På vejen ned holdt vi højde til højre, så vi kom ind i Pigne d’Arollas skygge. Her var der en hel side med fantastisk pudder, som lagde op til god fart og store sving… Fedeste dag.

 

IMG_1093
Med hikes fandt vi sneen
IMG_1125
Seb giver gas
IMG_1214a
Europas sidste pudder?

Efter en god nats søvn, var vi tidligt oppe, så vi kunne pakke bilen og alligevel få noget tid på ski. Vi havde en del forskellige muligheder, bl.a. 2 vilde couloirs. Vi besluttede dog at starte med siden fra topliften, ned mod byen. Her fandt vi kold, tør puddersne, så vi blev ved med at boote op, for at få mere. Da tiden rendte fra os, aftalte vi at tage et run, længere skiers left på samme side. Traversen, var sten hård og forventningerne dalede, men da vi kom over en lille ridge, var der pludselig pudder. Et par hundrede højdemeter ned til en lille flok sæterhuse, kunne vi bare give den gas. Efter et par fotos, kørte vi videre ned mod Arolla. Vi var under 2500 meter, så igen regnede vi bare med slush og skare, men endnu engang blev vi overaskede… Kold sne helt ned til 2200 meter – Fantastisk afslutning på en fed road trip i sneriget Schweiz.

IMG_1230
Kold sne i Arolla
IMG_1238
Schweizisk charme
IMG_1269
Så har skiene fortjent et par ugers pause

Share This: